2020. február 18., kedd

Litván mobilitási projekt

Az Erasmus programunkban résztvevő diákok első útja Litvániába vezetett,

2020. február 8-14-ig vendégeskedtünk a vilniusi Gabijos gimnáziumban. Tanulóink számára már a repülőút is élmény volt, sokan közülük először szállhattak repülőgépre.

Nem csak az útikönyvekből ismert épületeket csodálhattuk meg a kirándulásokon, de a gyerekek minden délelőtt vegyes nemzetiségű csoportokban dolgozva meséltek egymásnak különböző témák területén kulturális értékeikről, szokásaikról.

Sok olyan készségre volt szükségük a programok során, melyeket a hagyományos tanórák keretein belül nincs lehetőség ilyen mértékben használni, fejleszteni. Az angol nyelv kommunikációs eszközként való használata, a nyitottság, érdeklődés a hasonlóságok és különbségek iránt, az elfogadás, illetve egymás támogatása mind olyan emberi értékek, melyekre a tantervi tudáson túl nagy hangsúlyt kell fektetnünk az oktatásban.

Az utazások közti időszakokban ezeket a készségfejlesztő feladatokat igyekszünk folyamatossá tenni különböző online felületeken. Az e-twinning portál használata, a blog írás, honlapszerkesztés, videó készítés, Instagram oldal mind lehetőséget adnak a kapcsolattartásra, közös projektmunkára, illetve felkészítik a tanulókat a versenyszféra elvárásaira.

Március 8-15. közt várjuk litván, spanyol és cseh vendégeinket a Letenyeyben. Reméljük, nálunk is hasonlóan élménygazdag hetet töltenek majd a külföldi diákok és kísérőik. Szeretnénk a partner iskolákkal hosszútávú kapcsolatot építeni, hiszen egymás tapasztalataiból, szokásaiból mind a diákok, mind a tanárok, szülők és az iskolák is gazdagodhatnak.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki segíti és támogatja projektmunkánkat. 

Kazinczy Ágnes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Making friends

 Open the link to see more:  https://padlet.com/tamara_voldrichova/9odrdnathi2oq8eb